Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Interdicții totale: DART solicită blocarea…

Interdicții totale: DART solicită blocarea Rusiei și excluderea acesteia din UNWTO

Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Turismului (DART) din Ucraina și Ministerul de Externe și-au unit forțele pentru a exclude Rusia din cea mai mare organizație de turism din lume, Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), informează serviciul de presă al DART.

Ambasada Ucrainei în Regatul Spaniei a trimis o notă corespunzătoare Secretariatului Organizației Mondiale a Turismului.

„Prin acțiunile sale agresive împotriva Ucrainei, Rusia a discreditat principalul obiectiv al UNWTO, care este încurajarea și dezvoltarea turismului pentru a promova dezvoltarea economică, înțelegerea internațională, pacea, prosperitatea și respectul universal, respectul pentru drepturile și libertățile omului, indiferent de rasă, sex, limbă și religie”, se precizează în document.

Marianna Oleskiv, șeful Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Turismului a venit cu un mesaj către toate companiile de turism, companiile aeriene, maritime, Airbnb, Tripadvisor etc.

„Tragem un semnal de alarmă: boicotați cooperarea cu Rusia, blocați toate profilurile și conturile rusești, opriți cooperarea: Toate afacerile din Rusia plătesc taxe pe care Putin le folosește pentru a construi arme mortale. Astăzi sunt uciși ucraineni și distruse orașele. Astăzi, Rusia a decis să amenințe lumea cu arme nucleare. Astăzi, trebuie să vă gândiți la ziua de mâine și să împiedicați Rusia să treacă granița roșie”, a declarat Marianna Oleksiv.

DART a mai adăugat că secretarul general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Zurab Pololikashvili, a cerut tuturor statelor membre să ia în considerare suspendarea calității de membru în organizație a Federației Ruse.