Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Instrucțiuni pentru studenții refugiați din…

Instrucțiuni pentru studenții refugiați din Ucraina pentru continuarea studiilor în Republica Moldova

Ministerul Educației a publicat instrucțiuni pentru studenții refugiați din Ucraina pentru continuarea studiilor în Republica Moldova:

Accesați site-ul dopomoga.gov.md, găsiți capitolul Educație, compartimentul Înscrierea la universități a s

  1. Accesați site-ul dopomoga.gov.md, găsiți capitolul Educație, compartimentul Înscrierea la universități a studenților refugiați din Ucraina și informați-vă, după care, vedeți lista instituțiilor de învățământ superior.
  2. Accesați pagina web oficială a instituției și alegeți instituția potrivită.
  3. Examinați programele de studii superioare (licență, master, doctorat) oferite de universitate.
  4. În lista de contacte găsiți numărul de telefon din anticamera rectorului/ prorectorului și aflați toate detaliile cu privire la condițiile mobilității de studii.
  5. Dacă v-a interesat oferta educațională, deplasați-vă la instituția aleasă, conform adresei indicate, depuneți cererea de participare la mobilitatea de studii, anexând toate documentele pe care la dețineți pentru confirmarea identității, studiilor urmate la instituția de învățământ din Ucraina, eventual, permisul de ședere în RM, certificatul de refugiat, alte documente relevante.
  6. Dacă nu puteți dovedi studiile urmate prin documente emise de către instituția de învățământ superior pe care ați frecventat-o în Ucraina, instituția de învățământ superior din Republica Moldova va evalua cunoștințele, competențele, abilitățile pe care le aveți, apoi veți semna un contract individual cu instituția respectivă cu stipularea condițiilor mobilității de studii, cu durata de până la sfârșitul anului academic 2021-2022.
  7. Dacă la momentul înscrierii la mobilitate, nu ați depus actele de studii necesare, le puteți prezenta instituției de învățământ superior din Republica Moldova ulterior, dar până la finalizarea mobilității de studii. De asemenea, va trebui să prezentați un certificat academic de finalizare a programului de mobilitate, astfel încât să puteți fi înscris la studii echivalente cu anul în care studiați în Ucraina, cu acordarea creditelor de studiu corespunzătoare.
     Aici puteți vedea lista instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, unde vă puteți înscrie la programele de mobilitate academică.