Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Încălcări depistate la o stație…

Încălcări depistate la o stație peco din Florești: activitatea acesteia a fost sistată în lipsa licenței pentru activitatea de comercializare

Sursa: consumator.gov.md

O stație de alimentare din raionul Florești și-a sistat temporar activitatea de comercializare a benzinei, motorinei și gazului lichefiat după ce, în urma petițiilor consumatorilor și a sesizării Centrului Național Anticorupție, inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Supravegherii Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) ar fi depistat că sistemul de măsurare și înregistrare a cantității produselor petroliere și gazelor lichefiate livrate cu amănuntul era cu termenul de verificare metrologică expirat.

Astfel, în urma efectuării controlului, ar fi fost constatate fapte ale agentului economic care cad sub incidența infracțiunii prevăzute de art. 241 Cod penal al R. Moldova (practicarea activităţii financiare fără licență pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi gazelor lichefiate).

Totodată, ISSPNPC transmite că a remis materiale și a sesizat organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat (art. 449 Cod contravențional, art. 2692 Cod de procedură penală), „fapta fiind săvârșită în condiţii care o plasează sub incidenţa legii penale”.