Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încălcarea regimului de izolare la…

Încălcarea regimului de izolare la domiciliu, grupuri mai mari de 3 persoane și nerespectarea distanței sociale. Sancțiunile aplicate de MAI

Pe parcursul săptămânii precedente, oamenii legii au documentat 363 de contravenții pentru încălcarea regimului în sănătate. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Sergiu Golovaci, segmentul unde se atestă cele mai multe încălcări este aflarea persoanelor în zonele de agrement.

Săptămâna precedentă au fost documentate 110 cazuri în care persoanele nu au respectat normele epidemiologice stabilite de specialiști. Printre încălcări se numără aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane, nu sunt poartate măști în zonele aglomerate și în transportul public.

Totodată, au fost documentate 104 cazuri în care vânzătorii din unitățile de comerț sau cumpărătorii nu purtau masca de protecție, nu se asigura termometria la intrarea în magazin și nu se respecta dinstanța socială.

În 95 de cazuri, cetățenii au încălcat regimul de izolare la domiciliu.

În vizorul nostru, în comun cu colegii de la ANSA, a fost activitatea piețelor. Vreau să spun că situația în aceste locuri este similară cu cea din cazul unităților de comerț. Am fost nevoiți să aplicăm 59 de sancțiuni administrative, în privința atât a vânzătorilor, cât și a cumpărătorilor.

Cu părere de rău, statistica ne arată că pe parcursul ultimelor săptămâni cifrele sunt constante. Asta dovedește încă o dată faptul că nu toți conștientizează pericolul și acele daune care pot surveni în urma nerespectării cerințelor stabilite”, a precizat secretarul de stat de la MAI.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova s-au confirmat alte 408 cazuri de COVID-19, dintre care 3 în stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, 4 sunt de import (Turcia-2, Franța-1, Federația Rusă-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 26.222 cazuri. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Chișinău – 154.