Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un grup de consilieri…

Încă un grup de consilieri aleși pe listele PDM au anunțat că aderă la Pro Moldova

Încă o ruptură în echipa Partidului Democrat din Moldova (PDM). Un grup de consilieri aleși pe listele PDM în raionul Sângerei au anunțat că aderă la grupul parlamentar Pro-Moldova.

,,Grupul de consilieri a reclamat devierea de la cursul anunțat al formațiunii prin susținerea ratificării Acordului de împrumut cu Federația Rusă, atitudinea obraznică față de Româna, precum și faptul că PDM a ajuns să fie condus de președintele Dodon, transformând-se într-o anexă a PSRM”, anunță printr-un comunicat de presă Pro-Moldova.

Peste 150 de consilieri locali și raionali, primari au anunțat că aderă la grupul condus de Andrian Candu.

În ultima săptămână, mai mulți consilieri locali și raionali, cât și deputați, aleși pe listele PDM se împart între grupul Pro-Moldova și Partidul Șor.

Plecările din PDM au început după ce grupul Pro-Moldova, în frunte cu Andrian Candu, a anunțat formarea unui bloc anti-guvernamental și a cerut și altor partide din opoziție să se alieze. Doar Partidul Șor a dat curs inițiativei. 

După acest anunț, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM. Astfel, majoritatea parlamentară rămâne a fi constituită din 54 de deputați, fiind necesari 51.