Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă două instituții medicale, activate…

Încă două instituții medicale, activate pentru pacienții infectați cu COVID-19. Ministra Sănătății: „Atestăm o creștere a numărului de copii infectați”

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, anunță că începând cu ziua de luni, 3 august, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internați 21 de pacienți.

La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri, sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe.

Ministra anunță că deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 paturi, inclusiv 18 pentru Terapie intensivă.

Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii. Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în dependență de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu Covid-19. Îndemn repetat populația să respecte măsurile de protecție, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea de vieți”, a precizat Dumbrăveanu.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 25.482 cazuri. Pănă la 3 august, 800 de persoane și-au pierdut viața din cauza infecției.