Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În total, 3.281 de persoane…

În total, 3.281 de persoane din sistemul medical, confirmate pozitiv la COVID-19. Cum motivează ministra Sănătății această cifră: „Mai există și un factor că, într-adevăr, tot personalul din sistemul medical sunt la limita epuizării”

Numărul angajaților medical infectați cu noul coronavirus, în continuare, este în creștere. Din bilanțul total al cazurilor confirmate de COIVD-19, 3.281 sunt din sistemul medical, anunță specialiștii în sănătate.

Din cei 3.281 de agajați ai sănătății infectați, 825 sunt medici, 1.477 – asistenți medicali, 621 – infirmieri și 358 este personal auxiliar.

Potrivit datelor prezentate de MSMPS, din 100 de medici – rata de atac este 8,3, iar din 100 de asistenți medicali – fiecare al 6-lea este infectat.

Până la 30 iulie, 11.072 de lucrători medicali au fost investigați la noul coronavirus, dintre care 702 în ultimele zile, iar 3.281 au fost testați pozitiv.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că numărul îngrijorător de angajați din sistemul medical confirmați pozitiv cu COVID-19 se datorează mai multor factori, inclusiv că cadrele medicale sunt la limita epuizării.

Dacă vorbim de securitatea personalului medical, nu se limitează în cazul infecției COVID-19 doar la echipamentele de protecție. În primul rând este vorba și de mediul instituțional, acele fluxuri care sunt determinate, circuitul, prevenirea încrucișărilor între profilul covid și non-covid, evaluarea riscurilor în cadrul instituției în care trebuie să fie efectuată de către fiecare manager al instituției, instruirea personalului pe diverse componente, nu doar ceea ce ține de utilizarea echipamentului de protecție personală. Să nu uităm și de o altă latură, sistemul medical este în regim alert încă începând din luna martie. Mai există și un factor că, într-adevăr, tot personalul din sistemul medical sunt la limita epuizării”, a precizat ministra.

În ultimele 7 zile, în R. Moldova a fost înregistrată o creștere de 17,8 la sută a cazurilor noi de infecție cu noul coronavirus, comparativ cu săptămâna trecută. În total, până la 31 iulie, au fost înregistrate 23 343 de cazuri de Covid-19.