Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ilan Șor amenință guvernarea în…

Ilan Șor amenință guvernarea în urma perchezițiilor Procuraturii Anticorupție

Deputatul fugar Ilan Șor, a declarat că în urma perchezițiilor efectuate joi, 20 octombrie, la membrii și activiștii Partidului „Șor” din mai multe localități din țară, au fost ridicați 5,5 milioane de lei, care „sunt furați de la poporul care dorește să protesteze”. Deputatul fugar, a venit și cu amenințări către actuala guvernare, în caz că cele 24 de persoane reținute în urma perchezițiilor, nu vor fi eliberate.

Astăzi, vouă cetățenilor R. Moldova, cei care sunteți nemulțumiți de actualul regim, care mergeți și luptați pentru viitorul vostru, vi s-a furat 5,5 milioane de lei. Aceștia sunt banii pe eu vi le-am transmis vouă, cetățenii R. Moldova, care protestează împotriva regimului, fărădelegilor, sărăciei, foametei și frigului, pentru ca voi să puteți compensa cheltuielile pentru transport și mâncare. Eu doresc să pun o întrebare, unde acest lucru este ilegal? Ce ilegal am făcut noi? Spre exemplu, Vasile prin cumătră, transmite bani lui Petru. Același lucru a fost și la noi. De ce au fost luați banii poporului? Eu am promis că voi compensa cheltuielile pentru transport și mâncare, ceea ce și fac. 

Voi astăzi ați arestat 24 de lideri regionali a principalului partid de opoziție a țării. Asta este democratic, este în limita legii? Noi punem o condiție fermă, dacă în decursul de 3 zile, liderii noștri regionali nu vor fi eliberați, atunci noi vom veni la voi acasă, la serviciu, acolo unde voi vă odihniți. Și coșmare voi nu veți avea în vise, dar în realitate, aveți cuvântul meu”, a declarat Ilan Șor

ZdG a contactat Președinția, Inspectoratul General de Poliție și Procuratura Generală pentru a primi o reacție la amenințările făcute de Ilan Șor. Reprezentanții statului au menționat că aceste declarații pot fi comentate de către Procuratura Anticorupție, care gestionează dosarele deschise împotriva Partidului Șor. 

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA) a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă că insitituția lurează la un mecanism de comunicare cu presa, care încă nu este finalizat „Noi acum ca instituție lucrăm la protocol pentru comunicarea noastră cu presa și vrem să vă asigurăm că lucrăm la un proces, care va fi ușor înțeles de jurnaliști și de procurorii de caz.”, a declarat șefa PA.