Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon: Cei din diasporă…

Igor Dodon: Cei din diasporă s-au supărat pe mine că în martie-aprilie i-am impus să cumpere polița de asigurare medicală obligatorie

Candidatul la funcția de președinte, Igor Dodon spune că este mulțumit de rezultatul alegerilor pentru că în primul tur a câștigat în interiorul țării. Staff-ul său a greșit cu estimările doar în diasporă, spune Igor Dodon care nu crede că trebuie să-și ceară scuze, iar declarațiile sale despre un electorat paralel în diasporă nu au fost înțelese corect. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Șeful statului spune că cel mai probabil cei din diasporă s-au supărat pe el atunci când în martie-aprilie a cerut ca toți moldovenii care intră în țară să fie obligați să cumpere polița de asigurare medicală.

„Eu atunci mă gândeam la medicii noștri, cred că asta e de baza. Ei oricum și 4 ani in urma tot așa au votat, ei așa au decis. Noi îi așteptăm acasă, avem câteva programe pentru ei în baza experienței Portugaliei”, a declarat Dodon.

Candidatul la Președinție spune că nu are de ce să-și ceară scuze de la diasporă și că „nu trebuie de legat de cuvinte, am spus doar că există electorat în țară și cel din afară, care vede diferit, atât”, mai spune Igor Dodon.

După ce au fost anunțate rezultatele preliminare finale care au arătat că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, candidatul independent susținut public de Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM), Igor Dodon, plasat pe locul doi după numărul de voturi acumulate, a venit cu mai multe atacuri în adresa diasporei, susținând că diaspora este „un electorat paralel al R. Moldova”.

„Am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri. Putem spune că diaspora reprezintă, la modul real – un electorat paralel al R. Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă” declara Igor Dodon într-o conferință de presă.