Principală  —  Ştiri   —   Guvernul României a decis prelungirea…

Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

Foto: World Health Organization in Moldova

Guvernul României a decis, vineri seara, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, a anunțat premierul Ludovic Orban, transmite Digi24.

„În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Odată cu ieșirea din starea de urgență, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, la data de 15 mai. Aceasta este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Peste Prut, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.415 cazuri noi de COVID-19, din 22.914 teste efectuate. Alte 44 de persoane au murit din cauza infecție cu coronavirus, în timp ce la terapie intensivă sunt 473 de pacienți internați. Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 Totodată, 31.920 pacienți au fost declarați vindecați, iar 2.904 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.