Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Guvernul Germaniei va oferi 10,7…

Guvernul Germaniei va oferi 10,7 milioane de euro sub formă de grant R. Moldova pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii

Sursa foto: Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării

10,7 milioane euro sub formă de grant vor fi oferite în sprijinul dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din R. Moldova de către Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și al Digitalizării. În acest sens, în perioada 7 – 11 august 2023, la Chișinău s-a desfășurat Misiunea de Evaluare a Băncii Germane de Dezvoltare.

În cadrul Misiunii au avut loc un șir de întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor și Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), precum și ai altor entități naționale vizate în cadrul viitorului proiect de dezvoltare.  

Proiectul Facilitarea Dezvoltării IMM-urilor din R.Moldova  prevede oferirea unui grant de 10,7 milioane euro ca parte a Pactului de stabilitate pentru Europa de Sud-Est, în scopul îmbunătățirii accesului la finanțare a IMM-lor, în calitatea lor de promotor al creșterii economice și creării de locuri de muncă.

Conform discuțiilor, grantul va fi utilizat exclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor investiționale  acordate IMM-lor, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică, gestionat de ODA.

Misiunea s-a încheiat cu semnarea unui Proces-verbal, care prevede acțiunile viitoare necesare în scopul atingerii obiectivului de dezvoltare propus, precum și indicatorii de rezultat care vor sta la baza implementării Proiectului.

Proiectul va avea o durată de 3 ani și va fi implementat și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.