Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul a susținut proiectul de…

Guvernul a susținut proiectul de lege ce prevede acordarea unui credit de 500 de mii de lei pentru producătorii de cereale

Sursa foto: Profimedia Images

Membrii Guvernului au aprobat astăzi, 26 martie, acordarea unui credit de urgență pentru agricultorii micro și mici, producători de cereale, în valoare de 500 de mii de lei, cu gaj de stat.

În prezentarea sa, ministrul Agriculturii a precis că inițiativa a venit de la deputatul PAS Alexandr Trubca.

„Prin avizul său, Guvernul susține inițiativa legislativă cu unele propuneri de îmbunătățire privind sursele de finanțare și modul de acordare a creditelor. Eu aș vrea aici să accentuez că acest proiect de lege înaintat de către Alexandr Trubca vine să suplineze pachetul de măsuri de suport acordat din partea Guvernului R. Moldova pentru agricultorii micro și mici, producători de cereale din R. Moldova. În caz concret este vorba de creditul de urgență de 500 de mii de lei cu destinația producători de cereale, producători micro și mici”.

Totodată, ministrul Agriculturii a precizat că deja au fost recepționate 90 de cereri de acordare a acestui credit, iar 80 dintre acestea au fost aprobate.

„Acest proiect de lege vine să aducă îmbunătățiri. În discuțiile cu agricultorii s-a constatat că ei au datorii la Inspectoratul Fiscal, la asigurările sociale și prin acest proiect de lege înaintat de către deputat, noi dăm derogări de la legile noastre și nu permitem ca acești 500 de mii de lei când vor fi acordați, să fie executați de către Inspectoratul Fiscal și alte instituții ale statului”, a mai adăugat Vladimir Bolea.

Proiectul a fost aprobat de către toți membrii Guvernului.

Se întâmplă după numeroase acțiuni de protest din partea agricultorilor.