Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Guvernatoarea BNM: „Anul acesta, ne…

Guvernatoarea BNM: „Anul acesta, ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc”

Foto: seenews.com

Banca Națională a Moldovei (BNM) ar urma să modifice, în acest an, designul bancnotelor naționale. Anunțul a fost făcut de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, în cadrul unor declarații de presă din 26 aprilie, pentru TV8. Potrivit guvernatoarei BNM, în acest sens, urmează a fi organizate consultări și discuții suplimentare.

Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a confirmat, pentru TV8, că există un plan de actualizare a aspectului leului moldovenesc.

„Nu o să comunic acum, vom lăsa surprizele pentru discuții viitoare la această temă, dar anul acesta, da, ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc”, a declarat Anca Dragu pentru TV8.

Întrebată dacă va fi schimbat și materialul din care sunt făcute bancnotele naționale, guvernatoarea a menționat că proiectul se află într-o incipientă și că, ulterior, se va discuta despre suportul pe care este imprimată bancnota.

„Dar va fi un proiect foarte frumos o să vedeți, un proiect participativ pentru a decide cum să arate bancnotele”, a adăugat Dragu.

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993. În prezent, bancnotele sunt realizate din hârtie, iar designul acestora a fost creat de artistul plastic Gheorghe Vrabie, cel care a realizat și stema de stat. Pe bancnote sunt reprezentați domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt și mai multe monumente de importanță națională.