Principală  —  Ştiri  —  Social   —   GALERIE FOTO/ Marș feminist în…

GALERIE FOTO Marș feminist în centrul capitalei de Ziua Internațională a femeii

Mai multe persoane s-au adunat în centrul capitalei astăzi, 8 martie, pentru a marca Ziua Internațională a Femeii printr-un marș feminist. În acest an, în contextul conflictului militar din țara vecină, participanții aduc în vizor și „solidaritatea cu Ucraina și cu femeile care sunt prinse între pace și război, dar și rolul esențial pe care acestea îl au”.

Manifestația a fost organizată de Centrul GDM, Platforma pentru Egalitate de Gen și Centrul de educație nonformală „Diversitate”, în colaborare cu alte asociații. Acesta a început după ora 12:00. Participanții au mărșăluit pe Bulevardul Ștefan cel Mare, cu pancarte în mâini, cerând egalitate. Prezenți au fost atât bărbați, cât și femei, aceștia fiind de diferite vârste. Ei au fost însoțiți de oamenii legii, care urmăreau ca ordinea publică să nu fie perturbată.

La marș a fost prezent și fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, actualul secretar general al instituției prezidențiale, dar și ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu.

„Eu cred în egalitatea de șanse atât pentru femei, cât și pentru bărbați și această voce trebuie să fie auzită, pentru ca pe viitor să fie șansele egale pentru toți”, a declarat pentru ZdG Andrei Spânu, secretarul general al instituției prezidențiale.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a celebra atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței.