Gala de Deschidere a evenimentului „Zilele Filmului Moldovenesc” la Orhei

Pe 23 noiembrie, a fost dat startul primului eveniment de film național din Republica Moldova: „Zilele filmului moldovenesc la Orhei”.

Click Download to save this imageCinefilii din întreaga țară au fost prezenți la Gala de Deschidere a evenimentului, împreună cu cineaștii consacrați din țară, printre care Valeriu Jereghi, președintele Centrului Național de Cinematografie și Valentina Iusuphodjaev, producătorul filmului „Afacerea Est” – unul dintre filmele proiectate în prima zi a acestui eveniment.

În cadrul Zilelor Filmului Moldovenesc la Orhei, se proiectează 29 de producții autohtone care încă nu au fost văzute de publicul larg din Republică și care cu siguranță vor fi apreciate de spectatori.

În urma proiecțiilor, publicul a avut ocazia să participe și la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu cineaștii prezenți în sală.

Click Download to save this imageUrmătoarele zile  de proiecții vin cu o serie de filme contemporane, dar și câteva producții din arhiva națională.

Cei care vor fi prezenți la eveniment vor avea ocazia pe parcursul următoarelor 3 zile să discute cu regizorii filmelor și să cunoască procesul de lucru și de creație a unui film autohton, direct de la creatorii lor.

Evenimentul este organizat în premieră de „Asociația Consumatorilor de Artă”, YOUBESC CREATIVE INSTITUE și Consiliul Raional Orhei, cu suportul financiar al Centrului Național de Cinematografie și Ambasada SUA în Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *