Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Deținutul evadat din Penitenciarul…

UPDATE Deținutul evadat din Penitenciarul nr. 4 de la Cricova a fost reținut la Cărbuna, Ialoveni. Riscă 3 ani de închisoare suplimentar la pedeapsă

sursa: Provincial.md

UPDATE: Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că Dan Balan, deținutul care a evadat în această dimineață de la penitenciarul nr. 4 de la Cricova a fost reținut în jurul orei 12.00 în preajma satului Cărbuna, Ialoveni. ANP spune că tânărul a opus rezistență și i-au fost aplicate mijloace speciale.

„Pentru fapta comisă el riscă să fie condamnat suplimentar în baza art. 317 Cod penal, „Evadarea din locurile de detenție”, care prevede pedeapsa cu închisoare de până la 3 ani”, scrie în comunicatul instituției.

Un deținut condamnat pentru furt a fugit în această dimineață în jurul orelor 5 dimineața din penitenciarul numărul 4 de la Cricova. Tânărul de 21 de ani este originar și locuitor al satului Căinari, Căușeni și ispășea o pedeapsă pentru furt. A fost condamnat la 6 ani 8 luni privațiunie de libertate și mai avea de ispășit încă 5 ani și 11 luni.

Bărbatul se deținea la condițiile regimului comun de detenție în sectorul nr.2 din zona locativă a instituției și a reușit să fugă escaladând îngrăditurile de pază ale Penitenciarului, îndreptându-se într-o direcție necunoscută.


Acum, este dat în căutare generală. Era îmbrăcat în pantaloni camuflați de culoare verde, maion negru cu guler alb și adidași de culoare albaștri. Cei care dețin informații despre locul aflării acestuia, sunt rugați să sune la numerele de telefon din „Orientare”, document ce-l puteți vedea mai jos.