Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard…

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, și-a anunțat plecarea din consiliul de administrație al companiei rusești „Rosneft”

Sursa foro: Profimedia Images

Fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schröder, apropiat al liderului rus Vladimir Putin, a anunțat despre „imposibilitatea extinderii atribuțiilor sale” în calitate de președinte al consiliului de supraveghere al companiei energetice de stat Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, scrie TASS cu referire la un comunicat de presă al companiei.

„Rosneft informează că domnii Gerhard Schröder și Matthias Warnig (director general al Nord Stream 2 AG – n.r.) au anunțat despre imposibilitatea extinderii atribuțiilor în consiliul de administrație al companiei”, a anunțat Rosneft într-un comunicat, precizând că se atârnă cu înțelegere față de decizia luată.

În urmă cu câteva zile, coaliția de guvernământ a Germaniei a convenit să-l priveze pe Gerhard Schröder de privilegiile de care beneficia în calitate de fost cancelar german, din cauza legăturii sale cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

Astfel, fostul cancelar al Germaniei își va pierde biroul care îi era pus la dispoziţie şi personalul aferent, însă îşi va păstra protecţia personală din partea poliţiei şi pensia sa de fost cancelar federal.

Gerhard Schröder a fost cancelar din 1998 până în 2005. Din 2017, este președintele consiliului de administrație al lui Rosneft. De asemenea, prezidează comitetul de acționari al Nord Stream AG și consiliul de administrație al Nord Stream 2 AG.