Principală  —  IMPORTANTE   —   Eurovision 2022. Votul publicului -…

Eurovision 2022. Votul publicului – „Trenulețul” Republicii Moldova situat pe locul doi

Deși s-a situat pe locul șapte în clasamentul general Eurovision 2022, Republica Moldova se află pe locul doi în preferințele publicului. Dacă din partea juriului de specialitate a luat doar 14 puncte, atunci publicul european le-a acordat 239 de puncte celor de la Zdob și Zdub și fraților Advahov.

R. Moldova a primit cele mai multe puncte din partea publicului din România și din Serbia, câte 12 puncte. Câte 10 puncte, piesa „Trenulețul” a luat din partea publicului din Italia, Olanda, Franța și Germania.

Punctajul maxim, de 12 puncte din partea R. Moldova, i-a fost acordat Ucrainei, atât potrivit deciziei juriului specializat, cât și potrivit voturilor publicului.

Nici juriul din R. Moldova nu a acordat niciun punct reprezentantului României, nici juriul din România nu a acordat niciun punct reprezentanților de la Chișinău. Ambele jurii au acordat punctajul maxim pentru Ucraina.

Cele mai multe puncte din partea publicului a acumulat marea câștigătoarea Eurovision 2022, Ucraina – 439. Pe locul trei în topul publicului se află Spania, urmată de Serbia și Marea Britanie.