Principală  —  IMPORTANTE   —   Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere suport…

Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere suport de la PPE pentru Maia Sandu: „Este o veste foarte bună pentru noi și pentru Europa și este o înfrângere pentru Putin”

Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, spune că a îndemnat înalții oficiali din Parlamentul European să se implice mai activ și să conlucreze cu președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu. Declarația a fost făcută astăzi, 18 noiembrie, în cadrul unei ședințe a Grupului Partidului Popular European (PPE).

Europarlamentarul susține că victoria Maiei Sandu va aduce mai multă stabilitate în Vecinătatea estică a Uniunii Europene.

„Putem face multe pentru R. Moldova acum, putem să ajutăm. Trebuie să fim implicați. Comisia Europeană și Parlamentul European poate face mai mult și noi, Partidul Popular European, trebuie să fim principala forță care ajută la nivel european. Trebuie să ajutăm, să ne implicăm, să conlucrăm cu președintele-ales al R. Moldova, care vine din familia noastră politică și care va aduce mai multă stabilitate în Vecinătatea estică imediată a Uniunii Europene. Aceasta este o veste foarte bună pentru noi și pentru Europa și este o înfrângere pentru Putin”, a scris Mureșan într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, urmând să fie prima femeie președinte a Republicii Moldova.

Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.