Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi avocați s-au retras din…

Doi avocați s-au retras din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție

Doi avocați s-au retras din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Este vorba despre Ion Crețu și Artur Macovei, potrivit unui comunicat emis vineri, 20 octombrie, de către Comisia de Evaluare.

„Ion Crețu a luat decizia de a se retrage în timpul fazei de depunere a Declarației pentru 5 ani, în timp ce Artur Macovei a ales să se retragă în prima rundă de întrebări din procesul de evaluare”, se explică în nota informativă.

Potrivit sursei sus menționate, astăzi, 20 octombrie, Comisia Vetting a notificat oficial Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la decizia lui Artur Macovei. Ion Crețu, la rândul său, a informat personal CSM-ul despre retragerea sa.

Astfel, acum Comisia defășoară evaluarea a 3 judecători CSJ în funcție și 20 de candidați la funcția de judecător CSJ din rândul societății civile, rămași în concurs după retragerea celor doi avocați, cu excepția altor doi candidați care au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting.

Totodată, Comisia de Evaluare reamintește că judecătorii CSJ și candidații la funcția de judecător CSJ care au trecut cu succes pre-vettingul, promovând evaluarea, nu sunt supuși repetat evaluării. Aceștia sunt automat eligibili pentru funcția pentru care candidează.