Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Vicepremiera pentru reintegrare Olga…

DOC Vicepremiera pentru reintegrare Olga Cebotari ar deține cetățenia Federației Ruse

Noua membră a cabinetului de miniștri, viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari ar avea dublă cetățenie. Pe lângă cea moldovenească, Cebotari ar deține și un pașaport rus. Portalul Omega a publicat un CV al negociatorului șef cu Tiraspolul unde este specificat că este cetățeană a Rusiei.

Olga Cebotari este puțin cunoscută la Chișinău. La cei 28 de ani ai săi, tânăra născută la Chișinău a făcut facultatea la Moscova unde a lucrat un timp la Ambasada Moldovei din Rusia, iar de la 1 februarie ar fi deținut funcția de director-adjunct al Departamentului Economic,
Comitetul executiv al CSI.

Timp de 2 ani, Olga Cebotari a fost fondatoarea și directoarea Organizației regional-obștești “Centrul pentru Susținerea Tinerilor Moldoveni” din Moscova. Din documentele de înregistrare a acestei organizații publicate pe site-ul oficial al acesteia, reiese că Cebotari ar deține un cod numeric personal al Rusiei înregistrat în Tveri.

De asemenea, din bazele de date ruse, Olga Cebotari este co-fondatoare și la „Organizația de prietenie cu Republica Moldova”, înregistrată de asemenea la Moscova. Din datele prezentate, reiese că Cebotari ar deține cetățenia rusă.

Am încercam să obținem o reacție la aceste informații, însă reprezentanții serviciului de presă al Biroului pentru Reintegrare nu au răspuns la apelurile noastre. În schimb, pe parcursul zilei a prezentat un scurt CV al Olgăi Cebotari (foto 1) care diferă de cel prezentat de Omega (foto 2).

Foto 1, CV-ul oficial al Olgăi Cebotari

Olga Cebotari a fost numită luni, 9 noiembrie în funcția de viceprim-ministră pentru Reintegrare a Republicii Moldova și o înlocuiește pe Cristina Lesnic, revocată după ce PD a anunțat că după alegeri își va retrage miniștrii de la guvernare.