Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre activitatea noii președinte…

Detalii despre activitatea noii președinte a Curții de Conturi. Cu ce avere vine în funcție Tatiana Șevciuc

Membra Curții de Conturi a R. Moldova, Tatiana Șevciuc, a fost numită joi, 21 martie, în calitate de președintă a Curții de Conturi, pe un termen de cinci ani. Proiectul de hotărâre a fost votat de 69 de deputați. Șevciuc a depus jurământul în plenul Parlamentului.

Tatiana Șevciuc, noua președintă a Curții de Conturi, este doctor în științe economice. Deținea funcția de membră a Curții de Conturi din 19 mai 2022, prin Hotărârea Parlamentului nr. 123 din 19.05.2022. Până atunci, Șevciuc a lucrat în cadrul Ministerului Finanțelor. Totodată, Șevciuc desfășoară și activitate didactică în cadrul Universității Agrare de Stat, Universității de Stat și Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, de unde și declară venituri. Tatiana Șevciuc susține că ar cunoaște limba română, limba rusă, limba engleză și limba franceză.

Tatiana Șevciuc indică în declarația de avere și interese personale pentru anul 2022 un salariu anual de la Curtea de Conturi de circa 134 de mii de lei sau în jur de 11 mii de lei lunar. Conform declarației depuse pentru anul 2022, soțul Tatianei Șevciuc, Eugeniu Șevciuc, ocupa funcția de șef adjunct serviciu în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, SPIA și declara un salariu anual de circa 299 de mii de lei sau în jur de 24 de mii de lei lunar.

Totodată, Tatiana Șevciuc declară salariu de circa 88 de mii de lei de la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, circa 7 mii de lei de la Universitatea de Stat și 18 mii de lei de la Universitatea Tehnică. Totodată, remunerare în valoare de 2400 de lei de la Centrul Educațional Pro Didactica și circa 2700 de lei de la IP Consiliul de supraveghere publică a auditului. Pentru drepturi de autor, Tatiana Șevciuc a încasat circa 14 mii de lei de la Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.MD”. Familia Șevciuc mai declară indemnizație în valoare 27 de mii de roni de la Banca Comercială Română.

Familia Șevciuc declară că locuiește într-o casă de 95 metri pătrați, obținută în 2015, în valoare de circa 604 mii de lei. Soțul Tatianei Șevciuc mai deține o casă de locuit de 55 de metri pătrați, obținută în 2005.

Familia Șevciuc mai deține două terenuri intravilane și un autoturism Renault Kadjar, fabricat în 2017, dobândit în 2019 cu o valoare de 220 de mii de lei.