Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Deputatul Adrian Lebedinschi a fost…

Deputatul Adrian Lebedinschi a fost desemnat vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități

Foto: Facebook/Andrian Lebedinschi

Deputatul Adrian Lebedinschi a fost desemnat în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 25 mai, vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități. Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 72 de deputați.

De asemenea, conform aceluiași document, deputatul Vasile Bolea este desemnat în funcția de membru al Comisiei juridice, numiri și imunități, la propunerea Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Proiectul de hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

În Parlamentul de legislatura a XI-a sunt 11 comisii parlamentare permanente. Fracțiunile își numesc membrii în comisiile permanente, ținându-se seama de reprezentarea lor proporțională în Parlament.

Din octombrie 2015 Lebedinschi a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a (2014-2018), în cadrul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). În 2019, Adrian Lebedinschi a fost ales deputat pe listele PSRM. Atunci, acesta a ocupat funcția de președinte a Comisiei „Cultură, educație, cercetare, tineret, sport si mass-media”.

Începând cu anul 2009 Lebedinschi activează ca avocat, iar anterior a fost anchetator și comisar adjunct la mai multe comisariate de poliție din Chișinău.

În 2020, ZdG a scris că Veronica Lebedinschi, soția lui Adrian Lebedinschi, a fost numită în funcția de director al Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare.

Familia Lebedinschi este cunoscută drept una influentă în cercurile puterii de la Chișinău. Fratele lui Adrian Lebedinschi, Maxim Lebedinschi este ex-secretar al CEC, fiind de-a lungul anilor unul din consilierii lui Igor Dodon.

Al treilea frate, Cornel Lebedinschi a fost promovat în 2020 în funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne.

În aprilie 2021, secretarul de stat al Ministerului de Interne Cornel Lebedinschi, fratele deputatului socialist Adrian Lebedinschi, este propus de PSRM la funcția de director al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), pe o perioadă de cinci ani. Detalii aici.