Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Deputați ai Dumei de Stat…

Deputați ai Dumei de Stat din Rusia, împotriva războiului din Ucraina. „Am votat pentru pace, nu pentru război”

Imagine simbol/Duma de Stat

Deputatul Dumei de Stat din Federația Rusă, din partea Partidului Comunist, Mihail Matveev, s-a manifestat împotriva războiului din Ucraina, transmite Novaya Gazeta. Mai devreme, un alt deputat rus al Partidului Comunist, Oleg Smolin, s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina, transmite siberial.org.

„Cred că războiul ar trebui oprit imediat. Votând pentru recunoașterea DPR/LPR, am votat pentru pace, nu pentru război. Pentru ca Rusia să devină scut, ca să nu bombardeze Donbass-ul, și nu pentru bombardarea Kievului,” – spune el în postarea sa de pe canalul de Telegram.

Mai devreme, un alt deputat al Partidului Comunist al Federației Ruse, Oleg Smolin, s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina. Într-o postare pe pagina sa de socializare VKontakte, deputatul a pus sub semnul întrebării necesitatea unei acțiuni militare rusești pe teritoriul Ucrainei.

Comunistul și-a exprimat îndoiala că așa-numita „operațiune militară” din Donbass este capabilă să atingă obiectivul „demilitarizării” Ucrainei, despre care a vorbit președintele rus Vladimir Putin în discursul său televizat.

„Auzind despre începutul ostilităților pe scară largă în Ucraina, am fost șocat. Nici măcar președintele Zelensky nu credea într-o operațiune militară majoră din partea Rusiei. Dar asta nu ușurează deloc lucrurile”, a scris Smolin pe rețeaua de socializare.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Armata ucraineană susține că a doborât un avion rusesc