Principală  —  IMPORTANTE   —   Delegația ucraineană a ajuns în…

Delegația ucraineană a ajuns în zona frontierei ucraineano-beloruse. Componența delegației

Imagine-simbol

Delegația ucraineană a ajuns în zona frontierei ucraineano-beloruse pentru a participa la negocieri cu reprezentanții Federației Ruse. Problema cheie a negocierilor este încetarea imediată a focului și retragerea trupelor din Ucraina, transmite Ministerul Apărării din Ucraina.

Membrii Delegației sunt:

Șeful partidului de guvernare Servitorului Poporului, Davyd Arakhamia,

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov,

Consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak,

Prim-adjunct al șefului delegației ucrainene al Grupului de contact trilateral pentru Ucraina, Andriy Kostin,

Deputatul Rustem Umerov,

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

Negocierile dintre Ucraina și Rusia urmează să aibă loc la Gomel, Belarus. Potrivit ZN.UA , partea ucraineană va fi reprezentată de ministrul adjunct de externe Mykola Tochitsky.

Tochitsky este unul dintre principalii diplomați ucraineni, fostul șef al misiunii ucrainene în UE, care va participa la discuții.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a aratat sceptic că negocierile dintre Ucraina și Rusia vor avea rezultate.

„Nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar trebuie să încerce oricum, pentru că mai apoi, niciun cetățean al Ucrainei să nu aibă îndoieli că eu, în calitate de președinte, n-am încercat să opresc războiul, când a existat o șansă, chiar dacă nesemnificativă”, a spus el.

Luni, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Sirenele de alarmă răsună în Jîtomîr, Harkov si Dnipro. Serviciile secrete ucrainene sugerează că Belarus este „pregătită de a participa direct” la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei