Principală  —  Ştiri   —   De ce Mitropolitul Vladimir nu…

De ce Mitropolitul Vladimir nu îl însoțește pe Dodon la muntele Athos

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat ieri, 30 iulie, că pleacă din țară pentru 10 zile. Acesta urmează să efectueze o vizită inclusiv în Iran. La Teheran, va avea o întrevedere cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin. Călătoria lui Dodon începe însă la Muntele Athos, iar Mitropolitul Vladimir nu îl însoțește. 

„De pe data de 1 până pe data de 4 voi fi pe Sfântul Munte Athos, iar de pe data de 5 până pe 8, am să efectuez o vizită în Iran pentru a participa la ceremonia de inaugurare a Președintelui reales, Dr Hassan Rouhani. La Teheran voi avea diferite întrevederi bilaterale cu înalți oficiali din diferite state ale lumii”, a spus Dodon.

În aceeași zi, pe 30 iulie 2017, Mitropolitul Vladimir a liturghisit alături de Patriarhul Chiril, în Catedrala stavropighială cu hramul Sf. Irh. Nicolae din orașul Kronștadt – edificiu eclesial central al Flotei Maritime Militare a Federației Ruse.

Mitropolitul Vladimir între anii 1970-1973 şi-a satisfăcut serviciul militar în termen la Flota Mării Negre și este membru de onoare al Asociației Veteranilor Flotei Maritime Militare din R. Moldova.