Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Misiunea de observatori a Organizației…

Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei a avut o întrevedere cu premierul interimar Aureliu Ciocoi

Reprezentanții Guvernului au emis un comunicat prin care informează că joi, 8 iulie, Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit notei emise, șeful Guvernului în demisie „a apreciat decizia secretarului General al OIF, Louise Mushikiwabo, de a accepta invitația Comisiei Electorale Centrale și de a trimite la Chișinău o misiune de monitorizare a scrutinului electoral”. În context, potrivit reprezentanților Guvernului, Aureliu Ciocoi a dat asigurări că instituțiile responsabile au luat toate măsurile necesare pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor din această vară. 

„S-a lucrat intens pentru organizarea scrutinului. Sper foarte mult ca exercițiul electoral să fie unul liber, corect și să permită fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla, să-și poată exprima opțiunea politică. În plus, aștept ca aceste alegeri să permită o impulsionare a dezvoltării durabile a Republicii Moldova, o modernizare în toate domeniile și, bineînțeles, ridicarea nivelului de trai”, a declarat premierul interimar.

Reprezentanții OIF au menționat că observatorii vor monitoriza cu atenție întregul proces electoral, după care misiunea va realiza un raport  de totalizare.

Comisia Electorală Centrală a acreditat pentru scrutinul din data de 11 iulie, 636 de observatori internaționali, care reprezintă 17 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, 30 de experți electorali internaționali din partea a 11 autorități electorale străine și 606 reprezentanți ai 14 organizații internaționale.