Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Ministerul Finanțelor anunță că a…

Ministerul Finanțelor anunță că a emis în premieră obligațiuni de stat pe 7 ani

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au emis o notă prin care anunță că miercuri, 21 aprilie, în cadrul licitației de plasare a valorilor mobiliare de stat pe piața primară au fost emise, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, obligațiuni de stat pe 7 ani, la o rată anuală a dobânzii fixe de 6,50%.

Oferta Ministerului Finanțelor a fost acoperită în proporție de 107%, fiind emise obligațiuni de stat în sumă de circa 75,0 mil. lei față de 70,0 mil. lei oferite. Principalii cumpărători au fost băncile-dealeri primari și investitorii instituționali, menționează reprezentanții MF în comunicatul publicat.

Totodată, în notă se menționează că Ministerul Finanțelor va emite acest instrument financiar cu regularitate și va spori lichiditatea acestuia prin operațiunile sale de redeschidere a emisiunii (reopening).

Până în prezent, Ministerul Finanțelor a emis doar obligațiuni de stat pe termen de 2, 3 și 5 ani, iar emisiunea acestora pe termen de 7 ani „este un pas major spre completarea curbei randamentelor”.