Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Igor Grosu efectuează o vizită…

Igor Grosu efectuează o vizită oficială în Austria, însoțit de patru deputați

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac, se arată într-un comunicat emis de Legislativ.

Igor Grosu va fi însoțit în vizita la Viena de către deputații:

  • Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie cu Austria;
  • Ion Groza, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie;
  • Ina Coșeru, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană;
  • Marina Morozova, membra Comisiei economie, buget și finanțe, vicepreședinta Comisiei mediu, climă și tranziție verde.

La Parlamentul Austriei, șeful legislativului se va întâlni cu președintele Consiliului Național, Wolfgang Sobotka. Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria-R. Moldova și cu membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă.

Discuțiile se vor referi la parcursul european al Republicii Moldova și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a țării noastre”, au declarat reprezentanții Parlamentului. 

Președintele Parlamentului va fi primit și la Guvernul Austriei, având planificate întrevederi cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, și cu ministrul Federal al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher.  

Totodată, Igor Grosu urmează să se întâlnească și cu reprezentanții diasporei. Membrii comunității de moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Austria vor avea o discuție cu Igor Grosu în seara zilei de astăzi, 21 noiembrie.

În perioada 15-17 noiembrie, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen s-a aflat în R. Moldova într-o vizită de lucru, în cadrul căreia a avut o întrevedere și cu Igor Grosu.