Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Doi judecători, șeful unui penitenciar…

Doi judecători, șeful unui penitenciar și o companie aeriană, vizați în controalele ANI

Responsabilii din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) au emis luni, 24 mai, un comunicat de presă prin care anunță că timp de o săptămână, în perioada 17 – 21 mai curent, inspectorii de integritate au inițiat trei proceduri de control pentru posbile conflicte de interese admise de către un judecător constituțional, un șef de instituție medico – sanitară publică cu autofinanțare și un primar de municipiu din nordul țării.

În cadrul a două investigații privind incompatibilitatea de funcție figurează un fost șef al unui Centru de sănătate dintr-o suburbie a municipiului Chișinău și un consilier raional în Consiliul raional Fălești.

Potrivit ANI, într-un caz, este vizat un judecător din Judecătoria Chișinău, în privința căruia a fost încheiată procedura de control a averii și a fost stabilit cu încălcări al acestui regim juridic. Cu incompatibilitate de funcție au fost identificați un șef de Penitenciar și doi funcționari din cadrul unei primării din raionul Râșcani.

O comapanie aeriană riscă să fie penalizată pentru împiedicarea activității ANI. Inspectorul de integritatea a solicitat anumite informații necesare în cadrul unui control, la care compania nu a dat curs. Pe această cauză a fost inițiată o procedură contravențională. Pe numele a trei consilieri din raioanele Glodeni și Cahul, dar și a unui fost șef al Centrului de sănătate dintr-o suburbie a capitalei au fost inițiate cauze contravenționale.