Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Citiți joi în ediția print…

Citiți joi în ediția print a Ziarului de Gardă

În ediția de joi, 24 septembrie, faceți cunoștință cu Cazimir Trocin, proaspătul șef al Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”. La o lună de la numirea sa în funcție, o scrisoare cu mai multe acuzații în adresa sa a ajuns pe masa mai multor instituții de stat, inclusiv la Președinție, Consiliul Suprem de Securitate, Procuratura Generală sau SIS.

În documentul care a ajuns și la redacția Ziarului de Gardă, se menționează că șeful instituției ar fi comis mai multe abuzuri de când se află în funcție: ar fi obligat mai multe persoane să plece, pentru a promova altele, care i-ar fi loiale, și-ar însuși cantități mari de petrol pe care le-ar folosi pentru alimentarea unităților de transport ale familiei sale, iar în cadrul instituției angajații ar fi determinați să doneze bani pentru diverse lucrări de construcție. Cazimir Trocin respinge acuzațiile pe care le califică drept aberații.

Tot în ediția de mâine, citiți un material despre cazul unui moldovean condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia pentru omorul unui medic din Milano. După ce însă, a ajuns într-un penitenciar din Moldova, a fost eliberat condiționat cu 9 ani înainte de ispășirea pedepsei.

Un alt subiect al ediției ține de fenomenul suicidului în Republica Moldova și despre persoanele care au avut gânduri suicidare sau au trecut prin tentative de suicid rămase singure în fața sistemului.

În ediția de joi, demontăm teoriile conspirației legate de tehnologiile 5G și COVID-19, analizăm ultimele date care arată o nouă ofensivă la nivel mondial a coronavirusului și vorbim despre scepticismul moldovenilor care nu cred în Covid-19 și lipsa tot mai acută a locurilor în spitale.