Ce ajutor financiar va oferi statul persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Rîșcani

Locatarii blocului de la Rîșcani unde s-a produs explozia vor beneficia de ajutor din partea statului. Anunțul a făcut de premierul Pavel Filip și primarul interimar Ruslan Codreanu.

Astfel, prim-ministrul a menționat că familiile pesoanelor decedate vor primi câte 50 de mii de lei din partea statului: „„Suntem alături de voi în aceste clipe de grea încercare. Înțelegem durerea prin care treceți. Familiile în care sunt decedați vor primi câte 50 de mii de lei – ajutor din partea Guvernului. Totodată, vom compensa pierderile locatarilor, ale căror apartamente au fost distruse și care au pierdut tot ce au agonisit o viață”.

Totodată, primarul interimar a scris pe pagina sa de Facebook că locatarii a căror apartamente au fost deteriorate vor primi 10 milioane de lei pentru procurarea unei locuințe noi.

Potrivit ultimilor informații grupuri de specialiști, salvatori și pompieri din cadrul IGSU vor întreprinde acțiuni de stabilizare și fortificare a construcțiilor apartamentelor afectate de explozie. După ce se va confirma că starea blocului nu prezintă niciun pericol, locatarii  apartamentelor, care nu au fost afectate de explozie, vor putea intra în locuințele lor. Ulterior, echipele de constructori vor începe lucrările de reabilitare a apartamentelor distruse de deflagrație. Persoanele care au rămas însă fără apartamente, vor fi cazate temporar în hoteluri și sanatorii.

În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Până la această oră autoritățile au confirmat decesul a trei persoane, printre care se numără și un minor. Două cadavre au fost descoperite sub dărâmături. Potrivit informațiilor preliminare, explozia ar fi fost provocată de o butelie de gaz.

Foto: Илья Чернышев

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *