Principală  —  Ştiri   —   Captură de țigări în valoare…

Captură de țigări în valoare de 14 milioane de lei la Bălți

Imagine-simbol

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) ai oficiului „Nord” și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) din regiune anunță o captură de țigări la Bălți, o parte din acestea prezumtiv fiind de contrabandă din Ucraina, de circa 14 milioane de lei, se arată în comunicatul PCCOCS.

Perchezițiile au fost desfășurate la gheretele din oraș ale unor comercianți – un bărbat și a o femeie cu vârste de 61 și 45 de ani – precum și la o a doua femeie cu vârsta de 62 de ani, care-i oferise bărbatului spațiu de păstrare a țigărilor. De asemenea, de la cei doi au fost ridicați 140 de mii de euro și 490 de mii de lei lei care ar proveni din activitate ilegală și care acum constituie probe în dosar.

PCCOCS a publicat un video a operațiunilor prin care au fost desfășurate acțiunile de urmărire și reținere a persoanelor vizate.

„A patra persoană a intrat în vizorul oamenilor legii atunci când comunica cu cei doi comercianți, în vederea furnizării țigărilor. Acesta a fost documentat timp de două luni, după care a fost reținut pentru 72 de ore cu sprijinul a mai multe echipaje ale inspectorilor INSP, chiar dacă a încercat să dea bir cu fugiții. La reținerea acestuia, oamenii legii i-au ridicat și permisul de conducere auto, emis de autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului, pe un alt nume, însă cu fotografie reală. Acum, bărbatul este în custodia statului timp de 30 de zile, pentru evitarea eschivării lui și efectuarea obiectivă a investigațiilor penale. Anterior, acesta a fost condamnat pentru escrocherie la 15 ani închisoare, iar în România – la doi ani închisoare, pentru contrabandă cu țigări, după care a fost anunțat în căutare de către Biroul Național Interpol din București.

Investigațiile continuă, inclusiv în vederea stabilirii cantității de țigări din cele ridicate, care ar fi fost aduse prin contrabandă din Ucraina, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.