Principală  —  Ştiri   —   Autoritățile moldovenești împiedică un corespondent…

Autoritățile moldovenești împiedică un corespondent al Novaya Gazeta să intre în R. Moldova pentru a mediatiza alegerile

Autoritățile moldovenești îi împiedică pe corespondentul Novaya Gazeta Irek Murtazin să intre în R. Moldova unde alegerile prezidențiale vor avea loc duminică, 1 noiembrie, scrie Novaya Gazeta.

Corespondentul „Novaya” a solicitat acreditarea la Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei, însă a trebuit să primească permise deja la Chișinău. I s-a permis să cumpere bilete de avion și să rezerve un hotel, dar acum nu i se mai oferă posibilitatea de a urca în avion.

Potrivit lui Murtazin, angajații aeroportului Domodedovo au primit un apel de la oficialii de la Chișinău. Au dat ordin să nu-l lase pe Murtazin să urce în avion.

„Încercările de a împiedica mediatizarea independentă a alegerilor prezidențiale din Moldova dau motive să credem că actualele autoritățile Republicii Moldova se pregătesc să falsifice alegerile”, scrie Novaya Gazeta.

Alegerile prezidențiale vor avea loc mâine, 1 noiembrie 2020. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Lista candidaților:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcarea Politică UNIREA.