Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile autoproclamate din partea stângă…

Autoritățile autoproclamate din partea stângă a Nistrului vor verifica distribuția pe internet a informațiilor despre echiparea insuficientă a lucrătorilor medicali

Așa-numitele autorități din partea stângă a Nistrului anunță că urmează să verifice distribuirea în zonă, prin intermediul rețelelor sociale, a informațiilor legate de echiparea insuficientă a medicilor de acolo. În cazul identificării unor asemenea informații și depistării factorilor neveridici, urmează a fi luate măsuri conforme, se spune într-o decizie din 21 aprilie a autorităților autoproclamate de la Tiraspol.

Astfel, în decizie se arată că urmează „să se verifice distribuția pe segmentul transnistrean al rețelelor sociale, inclusiv prin messenger, a informațiilor despre asigurarea insuficientă a personalului medical din instituțiile sistemului de sănătate al republicii cu surse de protecție individuală. În cazul depistării factorilor de informație neveridică, precum și confirmării acestora, să se ia măsuri în conformitate cu legislație în vigoare”. 

Până pe 22 aprilie, în partea stângă a Nistrului au fost confirmate 326 cazuri de infectare cu COVID-19, 15 persoane au decedat, iar altele 17 s-au recuperat.