Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Automobilul de lux de circa…

Automobilul de lux de circa 2,7 milioane de lei a ex-deputatului român Cristian Rizea, sechestrat de ARBI

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat săptămâna trecută bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei. Printre acestea se numără 4 mijloace de transport, 2 conturi în numerar, dar și alte bunuri, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și contrabandă. Totodată, 40 000 de lei și un automobil de lux în valoare de peste 2,7 milioane de lei a fost preluat în administrare.

Potrivit surselor NewsMaker, mașina de marca Range Rover aparține ex-deputatului român, Cristian Rizea, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România.

Oamenii legii au descins cu percheziții, miercuri seara, 28 iunie, la domiciliul fostului deputat român, Cristian Rizea.

Reprezentanții Poliției au menționat că perchezițiile sunt desfășurate de către Procuratură, alte detalii, însă, nu au putut oferi.

Ex-deputatul român Cristian Rizea, care pe 27 aprilie a fost declarat persoană indezirabilă și expulzat de pe teritoriul R. Moldova, ar fi „pregătit și desfășurat acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional” al R. Moldova.

Cristian Rizea se afla în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform sentinței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.