Principală  —  Blog  —  Arta de gardă   —   Astăzi, la „Mărțișor”, unitate prin…

Astăzi, la „Mărțișor”, unitate prin diversitate

Cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” continuă. Astăzi, publicul e invitat la spectacolul etnofolcloric „Interetnica”, în cadrul căruia va descoperi frumusețea și tradițiile etniilor din R. Moldova, pe scena Palatului evoluând formațiile: „KADINJA” din Găgăuzia, „RODOLIUBIE” din Taraclia, „DIUZ-AVA”, „VESELIA”, „VODOGRAI”, „ENIGMA ROMILOR”.

„„Mărțișorul” din acest an a reușit să facă din această primăvară o sărbătoare a diversității”, susține Andrei Locoman, directorul „Moldova-Concert”.

În ziua de 8 martie, în cadrul Festivalului va avea loc concertul „Rock Mărțișor”, cu cele mai cunoscute hituri ale celei mai iubite formații rock din R. Moldova – Zdob și Zdub, în cadrul căruia va fi lansat noul single al formației – „Floarea Soarelui”.

Pe 9 martie și 10 martie, vor avea loc alte două spectacole de excepție. Irina Rimes, celebra cântăreață din R. Moldova, stabilită în România, ajunge pe scena Palatului Național în cadrul Turneului ACASĂ, iar pe 10 martie, în cadrul spectacolului final al Festivalului „Mărțișor” 2023, publicul este invitat la „HORA MARE”, alături de Ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș” și Orchestra de muzică populară „Mugurel”. La această mare sărbătoare a folclorului vor evolua cunoscuți interpreți de muzică populară: Adriana Ochișanu, Nicolae Glib, Natalia Munteanu, Cornelia Ștefăneț, Rodica Buhnă, Mariana Colta, Iulian Corochi, Constantin Rotaru, Andrei Coțofană.

Ediția a 57-a a Festivalului „Mărțișor” a găzduit 42 de spectacole muzicale, dintre care 17 – la Chișinău și 25 – în alte localități ale R. Moldova. La ediția curentă a festivalului au participat artiști din opt țări – Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Spania, SUA, România și R. Moldova.