Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrian Candu a sesizat MAI,…

Andrian Candu a sesizat MAI, PG și IGP în cazul mesei de la Vulcănești la care a participat șeful statului: „Dodon trebuie să răspundă pentru încălcările pe care le comite”

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a adresat un demers procurorului general Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu și șefului Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, în legătură cu încălcările pe care le-ar fi comis zilele trecute președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Andrian Candu susține că nimeni nu este mai presus decât legea și că expunerea la pericolul de infectare în masă a populației poate fi sancționată penal.

„Nimeni nu e mai presus de lege. Dodon trebuie să răspundă pentru încălcările pe care le comite. Am adresat un demers procurorului general Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șefului IGP, Sergiu Paiu, în care am solicitat să fie investigate circumstanțele cauzei, să fie identificați cei care au încălcat legislația și să fie trași la răspundere”, a spus Candu într-o postare pe Facebook.

Liderul Pro Moldova a făcut referire și la imaginile apărute zilele trecute în mediul online din care se vede că președintele în exercițiu, Igor Dodon, în una dintre localitățile pe care le-a vizitat, a participat la un banchet cu zeci de oameni într-o sală de ceremonii, unde nimeni nu purta mască de protecție.

„Inclusiv din video-ul postat de către președintele încă în funcție Igor Dodon, pe pagina sa de facebook, se văd cel puțin trei evenimente în trei locații diferite, la care participă mai mult de 50 de persoane. Aceste probe au fost salvate, ca să nu „dispară” cumva. Și să nu îndrăznească Dodon să spună că el nu a fost acolo, nu știe ce a fost acolo și că, în general, a jucat șah”, a menționat Candu.

Duminică, 22 noiembrie, în mediul online au apărut mai multe imagini din care se vede că președintele în exercițiu, Igor Dodon, în una dintre localitățile pe care le-a vizitat, a participat la un banchet cu zeci de oameni într-o sală de ceremonii, unde nimeni nu purta mască de protecție și a ținut un discurs în care a criticat-o pe președinta aleasă, Maia Sandu.

Igor Dodon vizitează raioanele și satele în care a primit cele mai multe voturi în cadrul alegerilor prezidențiale pe care le-a pierdut, deși situația epidemiologică la ora actuală în R. Moldova este gravă. Sâmbătă, acesta s-a aflat la Taraclia, Vulcănești, Ceadîr-Lunga și Comrat.