Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Analiză ISW: Federația Rusă continuă…

Analiză ISW: Federația Rusă continuă mobilizarea sub acoperire, în special din regiunile Novosibirsk și Buriatia

Sursa: Reuters/Chingis Kondarov

Mobilizarea sub acoperire continuă din partea Federației Ruse. Rezidenții republicilor naționale rusești sunt „favoriții” Kremlinului pentru a suplini armata cu noi soldați. Acest lucru este afirmat în una din analizele Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

În urmă cu câteva zile în urmă a devenit cunoscut faptul că urmează recrutarea și crearea unor batalioane suplimentare de voluntari în regiunile Rusiei. Vicepreședintele administrației regionale a Buriației, Pyotr Mordovsky, a menționat că la 13 iulie a fost autorizată o plată unică de 100 de mii de ruble tuturor recruților din batalionul de voluntari „Baikal”.

„Republica Buriatia recrutează acum bărbați cu studii medii în batalion. O publicație locală a raportat că, pe 11 iulie, guvernatorul regiunii Novosibirsk, Andrei Travnikov, a ordonat formarea unui batalion de rezervă pentru a participa la o „operațiune specială”, dar nu a menționat transferul în Ucraina”, scrie ISW.

Trupele ruse continuă să bombardeze infrastructura civilă a orașelor din prima linie de pe teritoriul regiunii Kherson, ocupate temporar. Rușii au lovit regiunea Nikolaev cu rachete S-300, iar regiunea Dnepr – cu Grad MLRS.