Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasadorul SUA despre solicitarea de…

Ambasadorul SUA despre solicitarea de extrădare a lui Vladimir Plahotniuc: Această cerere este în curs de examinare

Ambasadorul SUA în Republica Moldova confirmă faptul că autoritățile americane au primit solicitarea de extrădare a fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc și că „examinarea acesteia este în curs”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dereck J. Hogan nu a oferit mai multe detalii menționând că „din cauză că este în curs, nu pot spune nimic despre acest proces. Există o legatură directă între autoritățile relevante din SUA și Republica Moldova.

Întrebat despre cât durează examinarea unei astfel de cereri, ambasadorul nu a putut da un răspuns concret, menționând că asta depinde de caz și de probele care sunt oferite.

„Autoritățile din Republca Moldova trebuie să prezinte toate evidențele care le dețin și după asta se începe examinarea acestei solicitări”, a mai spus Dereck j. Hogan.

Două săptămâni în urmă, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a solicitat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PDM pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova. Vladimir Plahotniuc este acuzet de escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale, iar procurorul general spune că sunt dovezi clare că Plahotniuc este unul din beneficiarii furtului miliardului. Pentru aceste infracțiuni, legislația  prevede pana la 15 ani inchisoare.