Principală  —  Ştiri   —   Alte opt decese noi provocate…

Alte opt decese noi provocate de COVID-19, înregistrate în R. Moldova

Încă opt decese au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 21 august, ducând bilanțul morților la nivel național la 929.

Potrivit MSMPS, este vorba de:

Deces 922: Femeie de 69 ani, din raionul Rezina. Internată la data de 07 august la Spitalul Raional Rezina. Comorbidități: obezitate gr.IV, diabet zahart, stenoză severă a v. aortale.

Deces 923: Bărbat de 52 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 08 august, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arteriala gr.II, cardiopatie hipertensiva, dereglarea toleranței la glucoză.

Deces 924: Femeie de 59 ani, din raionul Rezina. Transferată la data de 15 august de la Spitalul Raional Rezina la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, insuficiența venoasă cronică a vaselor membrelor inferioare, obezitatea gr II. 

Deces 925: Femeie de 52 ani, din raionul Telenești. Transferată la data de 04 august de la Spitalul Raional Telenești, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, insuficiența venoasă a vaselor membrelor inferioare, diabet zaharat, obezitate gr III – IV.

Deces 926: Femeie de 79 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 17 august, la Institutul Oncologic. Comorbidități: mielom multiplu, forma difuză în focar, st.III , insuficiență renală, diabet zaharat.

Deces 927: Femeie de 66 ani, din Transnistria. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardiomiopatie.

Deces 928: Femeie de 48 ani, din Dubăsari. Comorbidități: pielonefrită cronică, insuficiență renală, hepatită cronică.

Deces 929: Femeie de 84 ani, din mun. Chișinău. Transferată la data de 10 august de la Spitalul „Toma Ciorbă”, la IMU. Comorbidități: bradicardie sinusală, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie discirculatorie mixtă.