Principală  —  IMPORTANTE   —   Alexandru Slusari regretă răspunsul Procuraturii…

Alexandru Slusari regretă răspunsul Procuraturii Generale la solicitarea Platformei DA. „Ce caută procurorul general la ședințele Consiliului Superior de Securitate?”

Refuzul procurorului general de a veni în Parlament a stârnit nemulțumirea liderului fracțiunii Platformei DA. Alexandru Slusari spune că a luat act de comunicatul Procuraturii și speră că „nu Stoianoglo este cel care a dictat acest comunicat”.

Slusari spune că respectă principiul separației puterilor în stat, dar se întreabă cu ce ocazie, în acest caz, procurorul general participă la Ședințele Consliului Suprem de Securitate.

„Văd că de fiecare dată dl. Stoianoglo merge acolo și îi raportează lui Dodon. Procuratura Generală fără doar și poate ar trebui să fie o structură absolut independentă. Însă această entitate nu poate fi în afară societății, mai ales în contextul în care este finanțată din banii contribuabililor. Într-o republică parlamentară, legislativul constituit în baza votului cetățenilor, atribuindu-se ultimul cuvânt la distribuirea banilor publici, după mine, are un drept de o sută de ori mai mare la o colaborare eficientă cu procuratura, decât un președinte”, a scris Slusari pe pagina sa de facebook.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunțat în dimineața zilei de marți, 30 iunie, că împreună cu colegii din fracțiunea parlamentară Platforma DA au semnat un document prin care solicită audierea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, la următoarea ședință plenară a Parlamentului, pentru a prezenta informații actualizate pe marginea dosarelor de rezonanță.

În replică, Procuratura Generală spune că Parlamentul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar solicitarea Platformei DA de audiere în Legislativ a Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, pe marginea mai multor cauze penale de rezonanță, iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative.