Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO/DOC) Alex Dimitrov despre incidentul…

(VIDEO/DOC) Alex Dimitrov despre incidentul cu procurorul Dulgheru

Activistul Alex Dimitrov vorbește despre incidentul cu procurorul Ion Dulgheru, care a avut loc în seara zilei de 30 decembrie 2016. Activistul susține că nu l-a înjurat pe Dulgheru și că nu i-a deteriorat mașina ci din contra, el a fost cel agresat de procuror.

Sursa Video: www.ZdG.md

Ion Dulgheru, un fost pretendent la şefia Procuraturii Anticorupție, cel care a deținut, până la 1 ianuarie 2016, funcția de adjunct al procurorului sect. Centru, Chişinău, a fost filmat de activistul Alexei Dimitrov în timp ce a mergea cu mașina pe trotuarul din apropierea instituției în care acesta activa. După ce Dimitrov i-a reproșat acest fapt, procurorul, nervos, l-ar fi lovit, așa cum se observă din imaginile video surprinse de activist și postate pe internet, după care a plecat. Incidentul a avut loc vineri, 30 decembrie 2016.

Ziarul de Gardă a solicitat poziția procurorului Ion Dulgheru despre incidentul în care a fost implicat în după amiaza zilei de 30 decembrie 2016. Procurorul susține că video difuzat de Dimitrov este fragmentat și în el nu se vede de la ce a pornit incidentul.

Faptul că am fost lovit cu piciorul în automobil, fiind încă și înjurat, m-a indignat. La fel am, observat că persoana în cauză s-a mișcat într-o parte de la automobil, stând într-o poziție agresivă, dând de înțeles că poate lovi repetat în automobil și chiar în mine, filmându-mi reacția. Fiind conștient că mă filmează doar pe mine și el nu se vede în imagine, poziția corpului său era agresivă și provocatoare. Acesta se mișca în așa mod pentru a crea impresia în filmarea sa că este agresat. La începutul fragmentului filmat, se vede că dialogul era în toi, iar el îmi spusese deja ceva și eu doar îi reproșez, întrebându-l, tu ce, ești debil? ”, a explicat Ion Dulgheru.

Alex Dimitrov neagă că l-ar fi înjurat pe procuror și spune că nu i-a deteriorat mașina. ”El s-a apropiat și, cu pretenții de genul că ce-ți permiți tu, m-a amenințat că ”acuș îți frec una” și a făcut două tentative, două lovituri, a doua a fost mai puternică, era în obraz. Bine, expertiza medico-legală nu lucra după ora 16, iar a doua zi era sâmbătă și duminică, deci nu aveam cum să o fac. El acum speculează că aș fi refuzat să fac această expertiză, ceea ce demonstrează că eu aș fi cu rea intenție. Dar și polițistul a confirmat în acea zi că nu este deschis la Korolenko. (…) Dânsul spune că eu am filmat și că nici n-am intrat în cadru. Eu m-am obișuit să filmez deschis, dar așa telefonul se supune riscului și am avut situații când indivizi agresivi mi-au deteriorat deja telefonul, pentru care mă judec de mai mult de un an”, susține Dimitrov.

Activistul a ținut să ne arate că mașina lui Dulgheru, care era parcată în spatele Procuraturii Centru, nu este deteriorată, nici la ușa din dreapta, nici la bara de protecție din spate.

Imagine foto realizată de Alex Dimitrov imediat după incident

Cazul este investigat de poliție, dar și de Inspecția Procurorilor, care s-a autosesizat pe marginea cazului.

REFERINȚE: