Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agenda activităților dedicate Zilei Europei…

Agenda activităților dedicate Zilei Europei 2024

Foto: Maia Sandu/ Facebook

Pe 9 mai în Republica Moldova este marcată anual Ziua Europei. Cu acest prilej, anul acesta în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura un eveniment dedicat acestei sărbători, anunță aparatul prezidențial al R. Moldova.

„Vom discuta despre lucrurile cu care se mândrește Moldova, veți avea ocazia să vorbiți cu cabinetul de miniștri, să vizitați alături de copii Casa Guvernului, să aflați despre proiectele prin care construim Moldova Europeană și să vă bucurați de concertul din seara de 9 mai”, se arară în mesajul publicat pe pagina de Facebook a președintei Maia Sandu.

Conform programului, evenimentul va începe la 12:00, când va avea loc deschiderea oficială a Orășelului European. Între orele 13:00 – 17:00 va fi deschis târgul interactiv dedicat Orășelului European la Chișinău, care va fi format din mai multe zone, inclusiv pavilionul dedicat activităților pentru copii și zona gastronomică.

La ora 17:00 va avea loc un concert de tango la Palatul Republicii, oferit de Ambasada României în Republica Moldova. Seara va culmina cu un concert cu genericul „Europa ești TU!”, care va dura între orele 19:00 – 22:00. În cadrul acestuia, pe scenă vor urca următorii artiști și formațiuni:

  • Cristi Aldea-Teodorovici (Moldova);
  • Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene;
  • Lupii lui Calancea (Moldova);
  • Kalush Orchestra (Ucraina).

Activități consacrate Zilei Europei vor fi organzate și la Bălți, în Piața Vasile Alecsandri.

Ceremonia este organizată de Guvernul Republicii Moldova, în colaborare cu delegația Uniunii Europene.