Acuzațiile pe care i le aduce DNA șefului celui mai important partid din România

Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, liderul Partidului Social Democrat din România (PSD), despre care presa din România susține că ar controla din umbră activitatea Guvernului român, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acesta este suspectat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri europene, fapte săvârșite în dosarul „Tel Drum” în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, informează DNA într-un comunicat. Pe cazul dat, procurorii anticorupție români au colaborat cu reprezentanții Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF).

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiulului european antifraudă (OLAF) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene. Potrivit DNA, în dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, se menționează în comunicatul DNA.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală. reședintele PSD a respins categoric toate acuzațiile și a spus că este vorba de un atac violent, iar miza este preluarea PSD-ului, informează TVR România.

 

Foto: agerpres.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Reporter

    straniu ca DNA nu aduca acuzari stapinului sau Yohhanis adica kovesi si yohanis amindoi fac parte si au legaturi cu fundatiile lui Jora Soros…iar Yohanis trebuie cercetat de DNA pentru ca a dat explotarea si taierea padurilor din Romania unei firme germane/austriece, si a dat verde acestor exploatari din parlament…tot asa trebuie cercetat ambasadorul SUA din Romania care direct spune cine trebuie sa fie sef la o intreprindere de stat din domeniu enegetic din Romania…

  2. Alex

    Kovesi are legaturi directe cu Soros si cu Israelul, ea elibereaza jude care au furat romania de sute de miliarde

  3. ziar de kkt

    Ziarul de garda este un Ziar de BUZUNAR , el scrie mesajele convinabile lor, cine scrie adevar Ziarul de buzunar nu le tipareste…..rusine ziarului finantat de fundatia terorista SOROS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *