Principală  —  IMPORTANTE   —   Acțiunile de ajutor ale Armatei…

Acțiunile de ajutor ale Armatei Naționale în sprijinul refugiaților

„Armata vine în sprijinul refugiaților”, se menționează într-un anunț de pe canalul oficial de verificare a informațiilor Guvernului R. Moldova „Prima Sursă”.

În mesaj se precizează că, începând cu data de 2 martie curent, mai multe unități de transport, din dotarea armatei, au dus ajutorul umanitar oferit de către mai multe țări și organizații de la Aeroportul Internațional Chișinău spre depozitele de colectare a bunurilor din municipiul Chișinău și Vatra, precum și spre centrele de cazare destinate pentru persoanele venite din Ucraina.

Totodată în anunț se specifică despre implicarea Armatei Naționale, începând cu data de 27 februarie, la mai multe acțiuni de ajutor (amenajare, distribuire, cazare etc.) în sprijinul autorităților publice centrale și locale, în conformitate cu deciziile Comisiei pentru situații excepționale.

Anterior, brigada „Ștefan cel Mare” din Chișinău a adăpostit, pentru perioada stării de urgență, peste 1000 de refugiați din Ucraina la centrul de plasament temporar de pe teritoriul unității.