A fost aprobat bugetul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2018

 În cadrul ședinței de astăzi, 13 octombrie 2017, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat mai multe hotărâri. Astfel, CEC a aprobat bugetul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2018.

Tot astăzi, Comisia a modificat și completat regulamentul privind modul de întocmire, autentificare, prezentare şi verificare a listelor de subscripție; privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală și privind finanțarea campaniilor electorale.

O altă hotărâre aprobată de către Comisie a vizat acreditarea observatorilor naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, în vederea monitorizării referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017.

De asemenea, CEC a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ și trezorierul din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din R. Moldova” pentru perioada campaniei electorale a referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017, precum și persoană responsabilă de finanţe din partea Partidului Democrat din Moldova pentru perioada campaniei electorale a  alegerilor locale noi din data de 19 noiembrie 2017.

În ședința de astăzi, CEC a adoptat mai multe hotărâri de degrevare de atribuțiile de serviciu de la locul de muncă permanent și convocare a unor membri ai consiliilor electorale de circumscripție electorală pentru organizarea şi desfășurarea alegerilor locale noi în 10 localități, din data de 19 noiembrie 2017.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *