Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   80 de mii de dolari…

80 de mii de dolari pentru a ajunge în R. Moldova. Migranți ucraineni, descoperiți în cadrul unei intervenții la frontieră

Angajații Poliției de Frontieră raportează un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de nord a țării, cu documentarea a 10 cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, la data de 24 martie, anunță Poliția de Frontieră.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, grupele de intervenție au surprins 10 persoane care au traversat fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. La fața locului au fost identificați în total 10 bărbați ucraineni. 

Ucrainenii au comunicat că pentru a ajunge în R. Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume între 8000-10000 dolari fiecare.

De asemenea, din declarațiile acestora și în urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că trecerea ilegală a cetățenilor a fost organizată nemijlocit de către un grup infracțional. La scurt timp unul dintre membrii grupului organizat a fost reținut în flagrant, în timp ce aștepta la o distanță aproximativ 500 m de la linia de frontieră de stat, având asupra sa două telefoane mobile, căști, stație radio și binoclu de vedere nocturnă.

În procesul de documentare a cazului, migranții au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova.

În continuare, sub conducerea Procuraturii Ocnița, de către organul de urmărire penală al Direcției sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.