23 de copii din tabără de odihnă „Dumbrava” au fost internați cu simptome de infecţie alimentară acută

Pe 4 august curent,  23 de copii din tabără de odihnă „Dumbrava” amplasat în satul Talmaza au fost internați cu simptome de infecţie alimentară acută în secţia de boli infecţioase. 12 dintre ei sunt trataţi ambulator, iar 15 –  spitalizaţi.

A fost creat grup de lucru pentru investigarea cazului apariţiei toxiinfecţiei alimentar, care s-a deplasat la faţa locului. În urma investigaţiilor întreprinse s-a constatat că prepararea produselor alimentare se face de către SRL „Prăjitura magică” – câştigători de licitaţie. Tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical. Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă proveniență şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse (depozit pentru legume, produse lactate, produse din carne, pentru fructe ş.a.). De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţia fierbinte, spălătoria. Încălcări de ordin sanitar şi tehnologic nu au fost depistate.

Inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucate şi probe de sanitaţie.Toate probele au fost transportate în IP CRDV Chişinău pentru investigaţii necesare.

Ancheta epidemiologică continuă. Conform informaţiilor medicilor, parvenite  azi la ANSA, starea copiilor este satisfăcătoare și ei urmează a fi externaţi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *