Principală  —  IMPORTANTE   —   220 de moldoveni, blocați într-un…

220 de moldoveni, blocați într-un aeroport la Paris. Reacția companiei de transport

Sursa foto: Viorica Timbalari

220 de pasageri care urmau să vină azi, 30 martie seara, cu o cursă charter în R. Moldova sunt blocați la aeroportul Charles de Gaulle de la Paris. De cealaltă parte, compania responsabilă anunță despre modificări de curse și își cere scuze de la pasageri pentru incomoditățile create. Totodată, pe pagina Autorității Aeronautice Civile a R. Moldova, nu apare nicio cursă charter Chișinău-Paris-Chișinău, aprobată pentru data de 30 martie 2020.

Moldoveanca Viorica Țimbalari a anunțat pe pagina sa de Facebook că 220 de pasageri au rămas blocați în aeroport la Paris. Femeia susține că compania știa despre faptul că nu are autorizație pentru zbor și solicită transportatorului să vină cu soluții pentru pasageri.

Această companie avea prevăzute zboruri pentru azi și mâine. Prevăzute, dar nu și autorizate. Acum, autorizația se dă numai de Comisia pentru Situații Excepționale. Atât noi, cât și Trans Eric Tur, am fost anunțați aseară că nu va avea loc zborul de azi. Dimineața iar ne-au anunțat.

Eric Tur e o companie de transport de autorcare, ce merge de mai mulți ani, spre Franța și alte țări. Ei au închiriat de la Air Moldova avioane și au început a vinde bilete, practic cu prețuri duble. După care, aseară, în loc să trimită mesaj că nu este cursa, au cerut oamenilor încă 30 de euro, invocând că nu vor zbura de la aeroportul Beauvais, ci de la Charles de Gaulle. Le-au spus oamenilor că dacă nu vor transfera banii, vor fi scoși din listă. Oamenii au tranferat banii.

Apoi, au cerut încă câte 10 euro, ca să-i ducă la Charles de Gaulle, întrucât compania are și autocare și-i poate transporta. Oamenii au ajuns acolo și li s-a spus că nu au zbor. Contacând Eric Tur, li s-a spus că nu este zbor și că va fi mâine. Dar, oamenii au lăsat chiriile, și-au luat toate bagajele. Ei nu au unde se întoarce. Eric Tur a spus că tot ce pot face în schimb e ca oamenii să achite câte 10 euro și să fie duși înapoi la Paris cu autocarele lor. Deci, dacă ei au știut că nu au autorizație, de ce au dus acești oameni acolo? Oamenii au rămas unde au rămas și încă au achitat bani în plus”, spune activista civică Viorica Timbalari.

Pe de altă parte, Trans Eric Tur notează azi că s-au făcut modificări, cursa din 30/03 fiind transferată pentru 31/03, iar cea din 31/03 pentru 02/04.

Știrea se actualizează…